mandag 31. januar 2011

Tips til amatører med garnrester

Er du amatør når det gjelder strikking og hekling? Har du garnrester? Har du opplevd at du til en eller annen "urund" bursdag du helt har glemt av mangler gave til bursdagsbarnet? Eller har du en venn du setter pris på som kanskje har fått litt lite oppmerksomhet den siste tiden? 

Lag pannebånd! Enklere kan det nesten ikke bli (med mindre du vil lage grytekluter da)! Har du i tillegg et gammelt fleecepledd du er lei av kan du klippe opp dette i passende biter og bruke som fòr i pannebåndene!



Dette har jeg fòret (varmt og godt!) :

Man kan pynte det litt med f.eks. perler (eller hva som måtte behage)

Selv en amatør som Frk. Fiffi klarer å lage hull i heklingen :)


Fra inspirert til frustrert

En stund før jul i 2010 (rettere sagt i oktober 2010) fikk jeg for meg at det var lenge siden jeg hadde scrappa kort eller noe som helst. Etter å ha surfa litt på diverse flotte blogger om scrapping ble jeg superinspirert, og lysten til å dra fram scrappeutstyret ble for stor til å tøyles. Til tross for flere andre pågående prosjekter, inkludert julegaveplanlegging, bare MÅTTE jeg ta frem utstyrseska mi! 

Først tenkte jeg at det var på tide å begynne med julekort, men etter å ha vært i utallige butikker uten å finne julepapirer, endte jeg opp med de samme gamle papirrestene jeg hadde i eska. Inspirasjonen var fortsatt tilstede, men idéene og planene måtte gjøres litt om. 

Etter å ha klipt, limt, stemplet, skrevet og til slutt kastet flere halvferdige kort, steg frustrasjonen over mangelen på både papir og pynteting som kunne bli til noe vettig. Jeg fikk "klemt ut av meg" dette kortet her etter tre frustrerende kvelder, og innså at scrappeinspirasjonen var fullstendig kvalt for denne gang! Kom det noen gang til å bli noe av julekortene for 2010???




Og for den som fortsatt måtte lure, - Ja, jeg klarte mot alle odds å lage julekortene! Hurra!

søndag 30. januar 2011

Tapt kjærlighet!

For en tid tilbake fikk jeg en fiks idé om en liten bildeserie jeg ville lage. Ikke spør hvor jeg tok det fra, men med tre tomme lerret foran seg er det utrolig hva som kan renne ut av et stakkars hode...Resultatet ble da slik: 


Ganske lettfattelig kunst kan man si, i allefall når man har lest tittelen på dette innlegget! Men koselig ble det, om jeg må få ha en mening selv. Rammene har jeg laget selv av nå slags hjørnelister jeg kjøpte på Byggmakker. Jeg måtte sage de til, pusse de litt, snekre de til lerretene, sparkle spikerhullene og hjørnene, pusse sparkel, og deretter male. 
Litt av en jobb!

Bildene frisker opp en nokså trist vegg mellom soverom og kjøkken. Jeg er av typen som egentlig ikke liker å ha egenproduserte bilder på veggene, men i og med at det er enda skumlere å gi de i gave til andre er det jo eneste måten å få "brukt" de til noe :)

Med mindre noen skulle få lyst å kjøpe serien da..